White kakaosmör

White kakaosmör

Kakaosmör (vita, ytterst raffinerade): utvunnits ur de Kakao träd (Theobroma cacao) i Afrika. Från sitt utsäde kärnor, smöret extraheras och bearbetas vidare och förfinas för att få en vit, neutral färgad smör som har nästan ingen lukt, vilket gör den idealisk för användning i avancerade kosmetika och hygienprodukter där effekterna av färg och lukt är ett problem. Raffineringsprocessen innebär kiselgur lera som blandas med smält smör under bearbetning och filtreras ut med fina filter pressar, detta filter färg tillsammans med några av lukt. Den lukt minskas ytterligare genom att hetta upp smör under vakuum för att dra bort flyktiga föroreningar att ta bort lukt. Inga kemikalier används. Alla kakaosmör är fast i rumstemperatur, men smälter lätt vid kontakt med huden.

Botaniska Information

Du kan köpa Kakaosmör här.

Utstationerade i vitt Kakaosmör den 5 aug, 2007, 6:39 av Elaine

Inga kommentarer ännu. Vara den första.

Lämna ett svar

Nära
E-post Det